X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

5 fitness trendova za ljeto 2015

Podjeli članak

Ljeto je godišnje doba koje povezujemo s uživanjem u aktivnostima na otvorenom. To je sezona raznih sportova i oblika tjelovježbe koji će vas zabaviti i poboljšati vaše fizičko i duševno zdravlje. Donosimo popis 5 fitness trendova koji će obilježiti ovo ljeto.

CrossFit

CrossFit je sustav treninga koji kombinira najbolje metode i vježbe iz  raznih sportova kao što su dizanje utega, gimnastika i atletika. Ovaj sustav je namijenjen i prilagođen svima, od djece do umirovljenika. CrossFit vježbe testiraju vašu izdržljivost, snagu, okrenost, brzinu i ravnotežu. Vježbati možete sami, ali i kao dio grupe u posebnim klubovima s verificiranim Crossfit trenerima. Ljeti se organizira i veliki broj natjecanja ili radionica na otvorenom u kojima možete sudjelovati bez obzira na dob, spol ili fizičku spremu. U skupinama pod vodstvom instruktora osjetit ćete podršku i zajedništvo, a ponekad čak i višu razinu motivacije nego kada vježbate s osobnim trenrom. Tijekom Crossfit treninga osjećate da vježbate s ljudima koji vas razumiju i koji vam pomažu da izvučete najbolje iz sebe.

Odbojka na pijesku

Da biste ljeti igrali odbojku na pijesku, ne morate čak niti otići na more. Svako naseljeno mjesto koje ima uređen rekreacijski centar gotovo uvijek sadrži pješčano igralište s mrežom za igranje odbojke. Odbojka na pijesku nikada nije bila popularnija, a ljeti je zahvaljujući toj popularnosti možete zaigrati gotovo svugdje. Odbojka na pijesku je odlična vježba za vaše listove. Osim toga, sagorijeva mnoštvo kalorija te jača i daje tonus mišićima u nogama, rukama i trbuhu. Odbojka na pijesku je zabavna timska igra, pa nikada nećete imati osjećaj da naporno vježbate.

Ultimate frizbi

Momčadski sportovi nude društvenu i natjecateljsku dimenziju koju ne možete doživjeti vožnjom sobnog bicikla ili dizanjem utega u vlastita četiri zida. Ultimate frizbi jedan je od sportova koji postaje sve popularniji. Da biste ga igrali, možete organizirati igru s prijateljima, a možete se učlaniti i u jedan od ultimate frizbi klubova koji u sve većem broju nastaju u raznim gradovima. Ovaj ljetni sport zahtijeva začuđujuće visoku razinu fizičke spremnosti. Ultimate frizbi je spoj trčanja, bacanja, izmicanja, skakanja, blokiranja i hvatanja. Bodovi se postižu svaki put kada igrači u napadu završe dodavanje u suparničkoj zoni. Izdržljivost, snaga i okretnost su ključni.

Stand-Up-Paddle

Ovo je zasigurno jedan od najvećih ljetnih svjetskih trendova i jedan od najbrže rastućih sportova. Stand-Up-Paddle ili SUP najlakše možemo opisati kao veslanje na dasci u stojećem položaju. Čemu zahvaljuje toliku popularnost? SUP-anjem se može baviti svatko. Dasku možete kupiti, ali i unajmiti u sve većem broju SUP centara. Veslanje je jako zabavno jer nudi mogućnost putovanja od otoka do otoka ili razgledavanja plaža i uvala. Ipak, iako ovaj oblik surfanja izgleda lagano, u ovom slučaju izgled vara. SUP je vježba koja zahtijeva mnogo snage, izdržljivosti i osjećaj za ravnotežu. Kada prvi put stanete da dasku, vjerojatno nećete odmah daleko stići, ali sigurno ćete se dobro zabaviti. Poseban doživljaj predstavljaju organizirani grupni noćni izleti SUP daskama opremljenim vodootpornim LED osvjetljenjem.

SUP yoga i pilates

O yogi i pilatesu vjerojatno sve već znate. No, možda ne znate da pomoću SUP daske yogu i pilates možete pretvoriti u jako zabavan ljetni oblik tjelovježbe. Mirno more je odlično opuštajuće okruženje za postizanje unutarnjeg mira i snage. Vježbe SUP yoge i pilatesa zahtijevaju dodatan element koncentracije i osjećaja ravnoteže u odnosu na vježbanje na čvrstoj podlozi. Stoga ovog ljeta zamijenite svoju prostirku SUP daskom i uživajte u savršenom spoju tjelovježbe i uživanja u prirodnim ljepotama.

Glavna značajka svih ovih aktivnosti je da ne morate ići na more da biste uživali u njima. Sve te vježbe možete raditi i na drugim vodenim površinama, poput rijeka ili jezera, a klubove i zajednice obožavatelja možete pronaći u svakom malo razvijenijem mjestu ili gradu. Uz ove ljetne aktivnosti riječ tjelovježba će uvijek biti u drugom planu. S druge strane, dobar provod i mnoštvo zabave su zajamčeni! Najbolje od svega, na kraju ljeta biste mogli imati preplanulo tijelo, vitku liniju i izgled kojim ćete se ponositi. Stoga krenite i uživajte!

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa

 

american express