X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

5 savjeta za igranje tenisa po hladnom vremenu

Podjeli članak

Dolazak zime donosi hladnije uvjete igranja. Mnogi će uskoro biti primorani igrati tenis u zatvorenim prostorima. Prije nego što se to dogodi, donosimo vam neke savjete o igranju tenisa po hladnom vremenu.

Tenis se može igrati vani dok god temperatura ne padne ispod nule. Prije nego što dođe prava, hladna zima koja će nas natjerati da zađemo u zatvorene prostore, donosimo vam nekoliko dobrih savjeta koji će zasigurno pomoći da hladno vrijeme ne utječe na kvalitetu vaše igre. Primjenom ovih savjeta poboljšat ćete vašu igru tijekom hladnijih mjeseci.

Primjereno se obucite

Igranje tenisa na 4 Celzijeva stupnja u usporedbi s 30 je u svakom slučaju velika promjena. Najvažnije jest da se primjereno obučete. Obucite nekoliko tankih slojeva odjeće tako da ponešto možete svući nakon što se zagrijete. Ako veliku, toplu majicu nosite preko lagane majice, ići ćete iz jedne krajnosti u drugu nakon što svučete vanjski sloj.

Sunčane naočale i rukavice

Vrlo je teško osjetiti stisak ruke na reketu kada nosite rukavice, bez obzira koliko su tanke. Rukavice nisu loša ideja prilikom promjene strana ako ih uspijete održavati toplima dok igrate. Što su vam ruke hladnije, teže ćete uspostaviti pravilan stisak.

Sunčane naočale vam mogu pomoći jer se zimsko sunce nalazi niže na nebu te je vjerojatnije da bi moglo smetati više nego ljeti. Naravno, igranje tenisa dok nosite sunčane naočale predstavlja jedan potpuno novi izazov. Smatrajte i to dijelom treninga. Ukoliko savladate ovu vještinu, imat ćete dodatnu prednost prilikom igranja tenisa zimi u odnosu na vaše protivnike.

Razgibajte se

Nemojte zaboraviti dobro se razgibati prilikom zagrijavanja. Kada je vani hladno, vašim mišićima trebat će više vremena da se opuste i postignu radnu temperaturu. Sigurno ne želite istegnuti mišić jer se niste dobro razgibali.

Odvojite malo više vremena za zagrijavanje. Zagrijavajte se pet do deset minuta duže nego što to radite kada je vrijeme toplije.

Najučinkovitiji udarci po hladnom vremenu

Bez topline i vlage koje su prisutne na 30 Celzijeva stupnja, možda ćete biti u mogućnosti igrati duže bez osjećaja kao da ćete se onesvijestiti. Međutim, važno je imati na umu da hladno vrijeme ima svoj utjecaj na vašu igru i na loptu. Što je vrijeme hladnije, lopta će manje odskakati.

Najučinkovitiji udarci po hladnom vremenu su:

- skraćena lopta (drop shot)
- slice udarac
- flat i slice servisi

Kako se prilagoditi

Drugi udarci, poput top spina, bit će manje učinkoviti. Pripazite ako imate jak udarac ili top spin servis - prilikom hladnog vremena, lopta neće imati toliko jak udarac i odskok. Flat i slice servisi bit će učinkovitiji po hladnoći te će prisiliti vašeg protivnika da trči na puno niskih lopti. To također znači da će lopta i vama nisko odskakati.

Zaključak

Prođimo još jednom najvažnije stvari koje biste trebali upamtiti prilikom igranja tenisa po hladnom vremenu:

- držite loptu nisko
- lopta neće imati odskok na kakav ste navikli prilikom igranja tenisa ljeti
- prilagodite svoje udarce
- toplo se obucite, nosite više tankih slojeva odjeće
- nemojte podcijeniti važnost razgibavanja
- dobro se zagrijte prije meča

Slijedite ove savjete i zasigurno ćete poboljšati vašu igru tijekom mjeseci u kojima vladaju niže temperature.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa