X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

7 savjeta kako očuvati omiljene ljetne papuče

Podjeli članak

Možda su ljetne papuče vaša omiljena ljetna obuća. Volite svoje sandale ili japanke i nosite ih u svakoj mogućoj prilici. Ipak, ako ih ne čuvate i ne posvećujete im dovoljnu brigu, vjerojatno izmijenite i po nekoliko pari u jednoj sezoni. Uz malo pažnje i brige vaš omiljeni par ljetnih papuča trajat će mnogo duže, a to znači da ćete u njima duže i uživati. Držite se sljedećih savjeta kako biste očuvali svoje ljetne papuče.

Dižite noge dok hodate

Ako imate naviku vući noge dok hodate, svojim papučama ćete sklizati po tlu. Što se papuče više trljaju o tlo, to će se đon brže izlizati. Najbrže se obično izliže đon ispod pete zato jer tamo vršimo najveći pritisak dok hodamo. Izlizane papuče povećavaju rizik od proklizavanja.

Čuvajte se pijeska

Pijesak može pokidati vaše japanke ili sandale, osobito ako one imaju spojeve i rupe u koje pijesak može ući i nagrizati materijal. Spasioci na pješčanim plažama često se susreću s tim problemom. Čak se i papuče od debele plastike (bez pamučnog materijala ili gumenih potplata) mogu potrgati ako se prečesto izlažu pijesku. Ako već hodate po pijesku, svoje papuče nakon hodanja dobro isperite vodom.

Držite ih podalje od psećeg pogleda

Kada se pas želi igrati, uzet će prvu stvar koja mu se čini zanimljiva, a to često bude vaša obuća. Psi obožavaju žvakati japanke, osobito ako su izrađene od spužvastih ili gumenih materijala. Osim što će na vašoj obući ostati otisci psećih zubiju, psi često istegnu ili pokidaju gumeni remen koji drži gornji dio vašeg stopala. Nakon toga vaše japanke postaju nenosive. Ako imate japanke od čvrste pjene, vaš ljubimac bi ih mogao pokidati na djeliće.

Nemojte rastezati gornji remen

Možda vam je zabavno igrati se i rastezati remen japanki dok sjedite, ali tako povećavate šanse da će remen olabaviti i rastegnuti se. Ovo osobito vrijedi ako je remen sačinjen od pamučne tkanine. U japankama je teško hodati ako savršeno ne pristaju vašem stopalu. Osim toga, svojom nepažnjom biste mogli iščupati gornji remen iz rupe na potplatu. Tako nešto je gotovo nemoguće ponovo popraviti. Rupa će se proširiti, a remen će ispadati sve češće. Na kraju ćete japanke morati baciti, pa budite oprezni!

Ne hodajte po šljunku i stijenama

Često dok hodate morskom obalom, nailazite na šljunčane ili kamene plaže ili stjenovite obale. Iako hodanje po kamenim plažama ili skakanje po kamenim stijenama uz rub mora predstavlja užitak, vaše ljetne papuče, osobito one od lakših spužvastih materijala, mogle bi se oštetiti. Osim toga, tijekom skakanja preko stijena vršite pritisak na gornji remen koji bi mogao u određenom trenutku i puknuti ili iskliznuti iz rupice. Osim što ćete uništiti papuče, ovo predstavlja i veliki rizik za vaše zdravlje.

Čuvajte ih i trajat će duže

Nemojte ih savijati osim ako hodate. Osušite ih papirnatim ručnikom ili platnenom krpom ako su mokre. Očistite ih od pijeska i malih kamenčića koji se skrivaju u malim rupama i brazdama i koji uzrokuju trošenje papuča svakim novim korakom.

Povremeno ih očistite

Namočite svoje gumene papuče u vrućoj vodi s dvije tablete za izbjeljivanje zubi i ostavite ih tako 30 minuta. Zatim ih lagano operite mekom spužvom ili četkom i isperite. Kada se papuče osuše, izgledat će puno ljepše i novije.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa

 

american express