X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Recenzije /

adidas AlphaBounce Beyond

Podjeli članak

Na krilima popularnog i cjenovno prihvatljivog modela AlphaBounce, Adidas se odlučio na blagi redizajn kojeg je nazvao Beyond. Pogledajmo što je novo i bolje u novoj iteraciji!

Suptilne promjene?

Promjene nisu radikalne no ipak su zamjetne, a najviše ih se primijeti kod dizajna.

Gornjište ima nova rastezljiva područja kojima se omogućuju lateralni i linearni pokreti tijekom treninga. Time se željela dodatno osnažiti sloboda pokreta. I dizajn jezika nešto je drugačiji – jezik je sada viši i „mesnatiji“ nego prije. Mrežasto gornjište dobilo je novi dezen (ForgedMesh), i to zahvaljujući Adidasovom ARAMIS sustavu.

Tu je i Bounce međupotplat koji čuva energiju prilikom trčanja te svojom amortizacijskom funkcijom daje dodatni potisak prilikom trčanja. Materijal reagira tako da se na pritisak širi, a potom vraća u izvorni položaj ispuštajući pri tome energiju koja vas gura naprijed. Vanjski dio napravljen je od Continental gume koju smo već isprobali u nekim (skupljim) Adidasovim modelima, ali ni ovdje ne zaostaje. Vrlo je izdržljiva i otporna na struganje.

Umjesto okruglih „čepova“ za trakciju, Beyond donosi slične prugaste izbočene trake koje se po funkciji znatno ne razlikuju. Dobre su i po kiši – ali nisu vodootporne pa ne preporučujemo nošenje po kišnom vremenu.

Potplat je nešto širi (sa „škrgama“ sa strane) kako bi pružio stabilnu „platformu“ za brze pokrete i doskoke, čime se olakšava rastezanje materijala i sprečavaju ozljede do kojih može doći.

ARAMIS?

ARAMIS je nova Adidasova tehnologija, tj. bolje je reći razvojna metoda, kojom se pomoću slow-motion kamera i posebnih senzora analizira kretanje tenisice. Kamere snimaju 500 sličica u sekundi, a senzori osjete mjesta na kojima se javlja najveće opterećenje i savijanje. Korištenjem tih podataka inženjeri zatim mogu optimizirati materijale u gornjištu u svrhu postizanja najboljih performansi. Tehnologija se koristila pri dizajniranju UltraBoosta, ali je zaživjela u cijelosti tek od AlphaBouncea.

Udobnost

Velika promjena zbog koje su se AlphaBounceu upućivale zamjerke jest bolja potpora za gležanj. Zbog debljeg jezika i više materijala noga je stabilnija, ali bez značajnog utjecaja na pokretljivost.

Tenisica je općenito vrlo fleksibilna pa duže nošenje nije problem. Bounce materijal zaista dobro odrađuje posao pa neće doći do boli u donjem dijelu leđa čak i u slučaju neispravnog doskoka. Nešto je čvršći u usporedbi s Boost materijalom, i shodno tome nešto slabije upija udarce.

Tenisice su neutralnog oblika i potpore stopalu, pa ih ne preporučujemo izrazitim pronatorima. Iz Adidasa tvrde da su primarno namijenjene cross treningu u kojem trčanje ne čini glavninu aktivnosti – mada mi ne vidimo razlog da ih ne koristite isključivo za lagano, casual trčanje ili ostale aktivnosti. Jedino biste za trčanje na duge staze trebali odabrati neke malo mekše tenisice koje bolje upijaju udarce.

Težina broja 44 iznosi 350 grama – zbog težih materijala i većih gabarita tenisica je za 50 grama teža od običnog AlphaBouncea. Ako ste ljubitelj laganih tenisica, ovo bi vas moglo iznenaditi – pomalo je iznenadilo i nas, jer je težina zaista velika uzmemo li u obzir materijale gornjišta (zaista ne odaje dojam teške tenisice).

Jako udobna tekstilna postava nema šavova i predstavlja ugodno iznenađenje u usporedbi s ostalim tenisicama ovog ranga. Uopće se ne moraju „razgaziti“, od prvog nošenja pristaju fantastično i ne dolazi do iritacije. K tome su i prozračne pa su neugodni mirisi rijetkost.

Što se veličine tiče, možete uzeti broj koji inače nosite, ali su za otprilike pola broja veće od ostalih Adidasovih tenisica pa imajte to na umu. Širinom će odgovarati većini osoba.

Usudili bismo se reći da se po udobnosti Beyond opasno približava UltraBoostu, što je zaista uspjeh s obzirom na cjenovnu kategoriju tenisice.  Svojom svestranošću pruža odlične kvalitete u manje-više svim aktivnostima i definitivno bismo je preporučili ako UltraBoost smatrate preskupim i ne smeta vam mrvicu veća težina. Dodajmo tu i iznimno oku ugodan dizajn i dobivamo ugodno zaokružen proizvod koji materijalima i kvaliteti izrade komotno odaje dojam upola veće cijene. Ako vam se izgled sviđa, AlphaBounce Beyondu dajemo bezrezervnu preporuku.

Pronađite svoj ženski ili muški model u našem webshopu i naručite iz svog naslonjača!

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa