X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Recenzije /

Adidas Ultra Boost ST muške tenisice

Podjeli članak

Adidas Ultra Boost popularna je linija tenisica za široku upotrebu iz ove njemačke tvrtke. Linija je dostupna u više boja i izvedbi, a mi vam ovoga puta predstavljamo usporedbu klasičnog, bijelog modela i nešto novijeg i šarenijeg Ultra Boost ST modela. Oba su modela tenisica namijenjena za trčanje.

Što se dizajna tiče, Ultra Boost ST krasi nešto šareniji izbor boja, dok je standardna Ultra Boost linija pomalo konzervativnija. Tu su klasične Adidasove tri linije, a gledano izbliza nazire se Adidasovo Primeknit gornjište. Potplat je izrazito debeo, što dizajnerski nekima možda neće dobro sjesti, ali to više nego nadomješta svojom funkcionalnošću.

Kad već govorimo o funkcionalnosti, ovdje se radi o tenisicama koje su napravljene baš za trčanje i sve je tomu podređeno. To nisu tipične dizajnerske tenisice u kojima je trčanje moguće, ali ne i preporučljivo, već se radi o punokrvnim pomagalima za ugodno kretanje. To mogu zahvaliti svoj sili tehnologija ugrađenih u njih i vrlo dosjetljivog načina izrade. Zanimljiv detalj kod ST modela je i komad tekstila na stražnjoj strani pete koji se ponaša kao „mačje oči“, tj. „svijetli u mraku“, što je ne samo dizajnerski, već i sigurnosni čimbenik.

Počnimo s gornjištem, koje je izrađeno od Adidasovog Primeknit materijala. To znači da je izrađeno od jednog komada bez šavova, a taj način proizvodnje omogućuje Adidasu da vrlo precizno određuje debljinu materijala koji u gornjište ide, time utječući na elastičnost i stupanj potpore, nešto slično kao Nikeova Flyknit tehnologija. Da tenisica ne bude previše mekana, iz Adidasa su ugradili pojačanja u gornjište koja učvršćuju oblik tenisice. Ipak, kod Ultra Boost modela nekima bi to moglo smetati jer je nešto plića od ostatka, a moglo bi manjkati i mjesta za prste. Također ih je nešto teže prozračiti nakon dugog nošenja jer je dosta debelo. Ipak, treba napomenuti da ni nakon nekoliko stotina kilometara gornjište nije pokazalo tragove kidanja i oštećenja, što je jedan zaista veliki plus. Dojma smo da ST model ostavlja nozi pruža nešto više mjesta.

Potplat tenisice (oba modela) napravljen je od posebne Boost pjene, koja je zaista jedinstvena u svijetu tenisica. Potplat sjajno ublažava udarce i nevjerojatno je izdržljiv. Kod ostalih tenisica osjeti se da nakon nekoliko stotina kilometara sloj pjene jednostavno propadne i ukruti se, dok je ovdje slučaj gotovo suprotan. Dojma smo da tenisica zaista može izdržati i preko tisuću kilometara bez značajnijeg pada u kvaliteti trčanja. U čemu je kvaka?

Boost pjena pravi se od poliuretana i neodoljivo podsjeća na stiropor, gledano izbliza. Izumio ju je BASF na način da je klasični poliuretan, koji se koristi u raznim plastičnim predmetima, ekspandiran u spužvaste kuglice koje sjajno apsorbiraju udarce i sile. Potplat se tako doima poput jastučića te pruža jedinstven osjećaj trčanja, osobito pri nešto većim brzinama, a sastoji se od oko 3 000 takvih kuglica. Pri jako je sporom kretanju pjena razmjerno meka, dok pri normalnom tempu pruža odličnu potporu i povrat energije kod svakog koraka. Kod ST modela sloj Boost pjene nešto je deblji (za nekoliko milimetara), a središnjem dijelu stopala također pruža više potpore i drži pjenu na mjestu, jer bi inače jednostavno popustila pod težinom tijela.

Najveća razlika između Ultra Boost ST i običnog modela je u vanjskom dijelu potplata. Oba modela imaju točkasti uzorak plitkih „čepova“ koji su tu za bolju trakciju, no kod ST modela on je ravan, dok je kod običnog zaobljen. Ravan uzorak je bolji jer se kroz neko vrijeme oni ionako izližu, a na običnom modelu onda budu manji nego kod ST modela i tako su manje korisni. ST model koristi gumeni materijal iz Continentala. No svejedno je to dosta mekan materijal i dosta se brzo potroši, što je možda jedina veća zamjerka jer su ostali dijelovi iznimno izdržljivi.

Da ponovimo, radi se o vrlo zanimljivim tenisicama za trčanje. Nisu za ostale sportove jer poseban potplat ne pruža mogućnost brze promjene smjera i fleksibilnosti, ali su za standardno kretanje svojstveno trčanju dušu dale. Iznimno su izdržljive i sjajno prate rad nogu. Sjajno upijaju sile, ali pri tome nisu previše mekane i dobre su za gotovo sve vrste podloga, bilo šljunčanih, bilo asfaltnih. Jedine zamjerke su nešto veća težina (oko 350 grama) zbog Boost pjene i malo brže trošenje vanjskog potplata. Nešto veću cijenu opravdava stvarno inovativna tehnologija i izdržljivost, a u našem malom dvoboju pobjedu uzima noviji Ultra Boost ST zbog veće udobnosti i ergonomskih unaprjeđenja, iako ni Ultra Boost nije loš odabir.

Požurite po svoj Ultra Boost ST model dok traju popusti, jer ga je trenutno moguće naći po povoljnijoj cijeni!

One thought on “Adidas Ultra Boost ST muške tenisice”

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa