X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Converse

Podjeli članak

Preko 100 godina tradicije

Tvrtka Converse je jedna od najpoznatijih svjetskih firmi za proizvodnju obuće. Najpoznatiji model ovog američkog proizvođača su globalno popularne Starke - All Star Converse patike. Marquis Mills Converse je osnovao tvrtku punog imena Converse Rubber Shoe Company 1908. godine u mjestu Malden, saveznoj državi Massachusetts. Tvrtka je u početku bila proizvođač gumene obuće za muškarce, žene i djecu. Nešto manje od deset godina nakon osnutka, Converse je počeo proizvoditi i tenisice za tenis, a proizvodnja je dosegnula preko četiri tisuće pari dnevno. Tijekom Drugog svjetskog rata Converse započinje proizvodnju gumene obuće, zaštitinih odijela i odjeće za vojsku. Nakon završetka rata, na sceni se pojavljuju novi proizvođači obuće pa Converse dobiva konkurenciju. Početkom 21. stoljeća dolazi do promjena u poslovanju i tako Converse 2003. godine postaje dijelom Nike korporacije.  
01

All Star Converse

Kako cijela tvrtka ugled duguje All Star Converse tenisicama, one zaslužuju i svoju kratku priču u ovome tekstu. Starke su rođene 1917. godine. Bile su to isprva smeđe tenisice sa crnim obrubom izrađene za – košarkaše! Tako je, prvotna namjena All Star Converse tenisica je bila za košarkaše. Ne biste vjerovali, ali sve je krenulo nakon što je Marquis Miles pao i ozlijedio se na utakmici pa je osmislio sigurnije tenisice za igru. Duboke tenisice olakšavale su košarkaške pokrete igračima. Tri godine poslije All Star tenisica se pojavljuje u crnim platnenim i kožnim verzijama. Ipak, Chuck Taylor je osoba koja je popularizirala starke do neslućenih razmjera. Osoba je to koja je redizajnirala tenisice pa od 1932. godine uz originalan naziv tenisica stoji i njegovo ime kao i potpis na samim tenisicama. Inače je bio košarkaš, kondicijski trener te košarkaški skaut, ali se posebno isticao svojim smislom za prodaju. Svojim djelovanjem je uz starke promovirao i sebe nizom odličnih dizajna i ideja. Upravo je on dizajnirao logo kakvog danas poznajemo. 
02

Converse u Feriviju

Ferivi Vam omogućuje da se sami u vjerite u kavlitetu Converse obuće. Kod nas je dotupno preko 60 modela Converse obuće za muškarce, žene i djecu! Raznobojni i raznovrsni modeli nalaze se na policama naših trgovina kao i u Web Shopu. All Star Converse tenisice su idealne za sportaše, šminkere, rokere, pankere...tijekom njihove povijesti s njima su se identificirale sve društvene strukture pa su Conversice postale jedan od najraširenijih globalnih trendova. Izaberite između dubokih i niskih Conversica. Između klasičnih All Star modela ili Dainty i Star Player modela. Modeli s duplim jezikom ili na čičak. Bijele, crne, žute, crvene, zelene, sve nijanse plave... raznolikost je ono što obilježava Converse obuću. Lagani i prozračni proizvodi idealni su za duge šetnje, izlaske i bilo koje durge ´casual´ prilike. Požurite po svoj omiljeni prepoznatljivi Converse proizvod i pridružite se velikoj globalnoj obitelji. ´Isfuraj´ svoj životni stil!
03

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa