X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

Kako izabrati tenisice za stolni tenis

Podjeli članak

Kada se igrači stolnog tenisa počnu malo ozbiljnije baviti tim sportom, postavlja se pitanje trebaju li kupiti posebne tenisice za stolni tenis. Saznajte na što trebate pripaziti ako se odlučite na kupnju tenisica za stolni tenis.

Prvo pitanje koje si trebate postaviti jest trebaju li vam zaista nove tenisice za stolni tenis. Glavna stvar koju se trebate zapitati jest ometaju li vas vaše tenisice na neki način prilikom igranja stolnog tenisa. Ako proklizavate na terenu, ako vas stopala bole nakon igranja ili ako nakon nekog vremena osjećate kao da imate utege na nogama umjesto tenisica, onda biste trebali kupiti nove tenisice za stolni tenis.

Često pitanje koje se postavlja jest možete li koristiti tenisice koje su dizajnirane za neki drugi sport, poput badmintona, skvoša ili tenisa. Ako takve tenisice odgovaraju vašim zahtjevima, onda zaista nije bitno jesu li te tenisice napravljene posebno za stolni tenis. Tenisice za tenis su malo teže i možda nemaju dovoljno dobro prianjanje na svim površinama, ali ako vam odgovaraju, onda je to jedino što je bitno.

Na koje čimbenike trebate obratiti pozornost prilikom odabira tenisica za stolni tenis?

Udobnost

Ako postoji jedna stvar zbog koje nećete kupiti tenisice, onda je to nedostatak udobnosti. Tenisice mogu imati niz prednosti, ali ako nisu udobne tijekom igranja, onda to vjerojatno nisu prave tenisice za vas. Vjerojatno ćete često koristiti vaše tenisice, stoga morate biti sigurni da su udobne za vaša stopala. Ako koristite ortopedska pomagala zbog udobnosti, svakako isprobajte tenisice s vašim umetcima. Tenisice mogu biti vrlo udobne bez umetka, ali mogu biti neudobne kada u njih stavite umetak.

Potpora

Različiti igrači zahtijevaju različite količine potpore. Neki igrači više vole kada su tenisice niske oko gležnja, dok drugi preferiraju više potpore. Također obratite pozornost jesu li tenisice napravljene od čvrstog ili mekanog materijala. Svakako se odlučite za tenisice koje odgovaraju vašim zahtjevima i preferencijama – osjetit ćete razliku nakon dugog dana na terenu.

Apsorpcija udara

Ovo je jedan od čimbenika koji zaista može varirati od tenisice do tenisice. Budući da je većina tenisica za stolni tenis osmišljena da bude što lakša, količina materijala za apsorpciju udara ponekad je žrtvovana kako bi se smanjila težina. To neće biti problem ako nikada ne igrate dulje vremena i ako uvijek igrate na parketu, ali ako igrate duže vremena na betonu ili tvrdom podu, vaši zglobovi neće dobro proći. Također imajte na umu da se kvaliteta apsorpcije udara smanjuje tijekom vremena. Vaše tenisice možda će još uvijek izgledati dobro, ali neće biti dobre za dulje korištenje na betonu.

Težina

Dodatna težina tenisica je nešto što će vas usporiti i zamoriti tijekom napornog dana na terenu. Lakše tenisice su bolje, ali imajte na umu da izrada lakih tenisica obično uključuje neku vrstu kompromisa u drugim područjima zbog uklanjanja materijala. Neke posebno lake tenisice možda neće pružati dovoljnu potporu ili apsorpciju udara.

Trajnost

Naravno, što duže vaše tenisice traju, to su bolje. Potplate koje su zašivene za gornjište trajat će dulje od onih koje su zalijepljene. Mekani ulošci vjerojatno će se istrošiti prije nego tvrdi, ali danas možete kupiti nove uloške za malu cijenu. Koža je trajnija od većine materijala, iako će većina tenisica istrošiti svoju sposobnost apsorpcije udara prije nego što se pojave bilo kakvi vidljivi tragovi na materijalu.

Obratite pozornost na ove čimbenike i zasigurno ćete odabrati tenisice za stolni tenis u kojima ćete uživati u vašem omiljenom sportu, gdje god i koliko god ga dugo igrali.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa