X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

Kako nositi ljetne papuče zdravo i sa stilom

Podjeli članak

Ako ste obožavatelj ljetnih papuča, onda sigurno volite svoje sandale ili japanke. Posjedujete nekoliko modela u više boja i nosite ih u svakoj mogućoj prilici. Ipak, kako biste izbjegli neke opasnosti po zdravlje, a i kako vas drugi ne bi smatrali „čudakom u sandalama“, postoje neka pravila koja biste trebali slijediti.

Riješite se čarapa

Teško je reći kada i kako je nastao spoj čarape i sandale. S druge strane, vrlo je lako uočiti ljude koji nose tu kombinaciju. Ljeti su gradovi puni organiziranih turističkih skupina s vodičima. U svakoj skupini ćete sigurno uočiti ljude koji nose kombinaciju čarapa i sandala. Iako neki to čine čak i s ponosom, time otvorene ljetne papuče gube svoj smisao. A smisao je da daju vašim stopalima i nožnim prstima disati.

Nemojte planinariti

Ljetne papuče nisu stvorene za ozbiljnu vanjsku aktivnost. Možete im dodati mnoštvo dodataka, remenja i materijala za asporciju vlage. Iako svi ti dodaci služe svojoj svrsi, ponekad izgledaju doista ružno, poput kopački koje je netko izrezao sa svih strana i tako uništio. Funkcionalnost nikada ne bi trebala ići nauštrb stila. Ako ćete ići na planinarenje, obucite pravu planinarsku obuću, a ne sandale.

Nemojte voziti automobil

Voziti u sandalama ili japankama može biti teško ili dovesti do nezgodnih i opasnih situacija. Kada stišćete pedale, papuče vam mogu skliznuti s nogu ili zapeti za pedale. Stoga je preporučljivo voziti bosih nogu i ponovo obući papuče kada stignete na svoje odredište. Vožnja u papučama u nekim zemljama je i zakonom zabranjena, pa se stoga upoznajte s lokalnim zakonima prije odlaska na ljetovanje.

Nemojte trčati

Ljetne papuče ne nude nikakvu podršku za gležanj i stopalo. Zbog toga biste lako mogli nagnječiti prst, posjeći stopalo ili iščašiti gležanj. Ako često trčite, činite to u sportskim tenisicama.

Nemojte nositi mokre papuče

Papuče osušite prije nošenja i izbjegavajte ih nositi neposredno nakon što ste izašli iz vode. Vaše noge će vam biti zahvalne. Kada su papuče mokre, vaše stopalo se kliže u njima. Zbog toga više radite nožnim prstima kako biste održali ravnotežu, što idući dan možete osjetiti kao bol ili grčeve u stopalima ili listovima. Ako često nosite mokre papuče, izaberite neke od modela s naboranom površinom kako biste spriječili proklizavanje stopala.

Odmorite stopala

Kada japanke nosite duže vremena, mogli biste nažuljati nožne prste i iritirati kožu. Dok sjedite na javnom mjestu ili stojite u redu, možete malo izvući stopalo iz japanke ili je posve skinuti kako bi se važi prsti i koža odmorili. Odmah ćete osjetiti opuštanje među prstima, a japanka će se moći osušiti od znoja. Što je područje između vaših prstiju vlažnije, to je veća mogućnost za pojavu kožnih iritacija.

Ne savijajte nožne prste dok hodate

Ako vam japanke ne pristaju, osobito ako su se istrošile ili ako im se remen rastegnuo, morate skvrčiti svoje nožne prste da vam japanke ne bi ispadale. To je jako opasno i može uzrokovati trajno iskrivljenje prstiju. Loše i iznošene japanke jednostavno bacite i nabavite nove.

Slijedite ove savjete i vaša stopala će vam biti zahvalna. Nećete osjetiti zdravstvene probleme od nošenja ljetnih papuča te ćete izbjeći brojne moguće neugodne situacije.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa