X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

Kako se motivirati na tjelovježbu

Podjeli članak

Nikada nije prekasno da počnete raditi na svom izgledu. Promjena ne dolazi preko noći pa je izrazito važno pravilno se motivirati za redovito vježbanje.

Vježbanje je ključ dobrog izgleda vašeg tijela, ali i ključ održavanja forme i zdravlja. Ipak, ponekad je teško zadržati dovoljne količine motivacije. Ljudi koji se uspješno drže se svog rasporeda vježbanja imaju određeni mentalni sklop i navike koje im pomažu da uvijek budu motivirani za tjelovježbu. Evo što biste mogli učiniti da biste bili poput njih.

Napravite raspored

Kada napravite raspored za vježbanje, puno lakše ćete isplanirati i ostatak svog dana. Ako imate samo pola sata slobodno ujutro, možete otići trčati. Nakon toga ste spremni za ostatak svog dana, a tjelovježbu ste već prekrižili sa svog dnevnog popisa.

Postavite ciljeve

Da biste postigli dobre rezultate, vaši ciljevi moraju biti točno određeni. Istraživanja su pokazala da postavljanje tjednih ciljeva povećava vašu odlučnost. Postavite ciljeve poput „do kraja tjedna povećati broj čučnjeva s 30 na 50“, umjesto ciljeva poput „postići savršen izgled prije ljetovanja“.

Razmišljajte pozitivno

Zamišljajte kako ćete lijepo izgledati na plaži i kako ćete se zbog toga osjećati. Ipak, takvo maštanje je učinkovito samo ako ga prati promišljanje o stvarima koje vas mogu u tome spriječiti. Nakon što zamislite moguće prepreke, možete razmisliti i što ćete učiniti kako biste uklonili ili preskočili prepreku. Primjerice, možete zamišljati da jedete zdraviju hranu kako biste došli do vitke linije. Ali uspješno ćete se držati plana ako zamislite i napasti koje bi vas mogle spriječiti u tome, te osmislite plan koji će vam omogućiti ili olakšati da izaberete zdraviju alternativu.

Vježbajte u društvu

Lakše ćete se ustati iz naslonjača i krenuti vježbati ako vam prijatelj ili prijateljica pokuca na vrata od stana. Pronađite osobu s kojom vam je ugodno vježbati i koja se čvrsto i nepokolebljivo drži svog programa treninga. Takva osoba će vam dati pravi poticaj i odlučnost da ustrajete u svojoj namjeri.

Napravite popis pjesama za vježbanje

Jeste li se ikada osjećali bezvoljno, ali onda ste čuli svoju omiljenu pjesmu i osjetili nalet energije? Odjednom se niste mogli zaustaviti. Barem do kraja pjesme. Ono što slušate utječe na vašu energiju dok vježbate. Stoga biste trebali sastaviti popis uzbudljivih hitova koji su puni ritma i energije. To će vam dati polet za vježbanje. Da biste zadržali motivaciju, dobro je popis malo izmijeniti svaki tjedan kako vam pjesme ne bi dosadile.

Nagradite se

Ako se držite svog rasporeda, trebate se nagraditi na tjednoj i mjesečnoj osnovi. Neka vaša motivacija za tjelovježbu ne bude neka općenita vrijednost poput „boljeg zdravlja“ ili „gubitka kilograma“.  Nagrada treba biti nešto opipljivo, poput kupovine novog modela tenisica za trčanje ili uživanja u jednom komadu omiljenog kolača iz slastičarne.

Kladite se u uspjeh

Obvežite se članovima obitelji ili bliskim prijateljima da ćete vježbati. Potpišite ugovor s njima da ćete im platiti 20 kuna svaki put kada preskočite odlazak u teretanu ili na trčanje. Također, neka se oni obvežu da će vas nagraditi nečim konkretnim ako izdržite do kraja.

Uz pravu motivaciju vježbanje neće biti muka i napor nego putovanje prema poželjnom cilju. Mogućnosti motivacije su brojne i neke od njih će vam sigurno odgovarati. Bez obzira na vrstu motivacije, najvažnije je krenuti odmah, redovito vježbati i uvijek imati na umu da to radite zbog sebe. Rezultati sigurno neće izostati.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa