X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Kostobrani

Podjeli članak

Kostobrani su obavezan i neizostavan dio nogometne opreme na utakmicama. Jedini su dio opreme koji služi isključivo zaštiti najugroženijeg dijela noge – potkoljenične kosti ili tibije. Kao i sva ostala nogometna oprema, kostobrani doživljavaju preinake svake godine. Stručnjaci rade na njihovoj laganosti kako ne bi sputavali igračeve pokrete, a da pritom ne izgube svoju primarnu namjenu – kvalitetnu zaštitu nogu.  Iako se kostobrani spominju još u vremenu prije Krista, u sport su ušli 1874. godine. Izmislio ih je Sam Weller Widdowson koji je igrao nogomet i kriket. Nakon što je prvi odlučio zaštiti svoje kosti, ubrzo su svi prihvatili njegovu ideju koja je ostala do dana današnjeg. Kostobrane kao i svu ostalu opremu za nogomet možete kupiti u Feriviju!

Adidas kostobrani

Od Adidasovih kostobrana izdvajamo imenjake popularnih kopački – F50 i Predator modele. Ta se dva modela razlikuju u nekim pojedinostima. Oba modela se odlikuju iznimnom laganošću i fleksibilnošću. F50 model je nešto kompresnije izrade radi boljeg protoka krvi. 95% kostobrana je izrađeno od polipropilena, a 5% od termoplastične gume, dok je obloga stopostotni poliester. Za razliku od njih, Predator kostobrani su izrađeni u potpunosti od lijevanog polipropilena. Oba modela se vrlo lagano postavljaju i stilski su također dotjerani. Izgledom se uklapaju u dizajn istoimenih kopački. Tako je Predator obilježen plavom ili crnom podlogom preko koje su ugravirane tanke crvenkaste ili ljubičaste linije ili zeleni kvadratići. F50 kostobrani su nešto ´razigraniji´ s nepravilnijim i šarenijim oblicima. Od ostalih Adidas kostobrana treba spomenuti klasične Lite modele koji pokrivaju čak i veću površinu noge od prethodno spomenutih modela. Iako su stilski jednostavniji i nešto teži, idealan su izbor za one koji su često u jakim duelima ili su osjetljiviji na ozljede. 
01

Nike kostobrani

Od Nikeovih modela izdvajamo klasičniji Park kostobran i moderniji Mercurial. Nike Park kostobrani su klasičnijeg crno-bijelog dizajna koji pokrivaju veću površinu noge. Prozračni su, fleksibilni i lagano se postavljaju. Amateri i profesionalci ih koriste već dugi niz godina, a svake godine su sve profinjenije i modernije proizvedeni kako bi zadovoljili najviše kriterije igrača. U ponudi su i Park kostobrani sa čarapom koji ujedno štite i zglobove. Idealan izbor za igrače koji često ulaze u ´grublje´ duele. Mercurial kostobrani su nešto modernijeg stila, zelenkaste i bijelo-zelene boje, a novitet u vezi njih je to što dolaze sa čarapom ispod koje stavljate kostobrane. Tako više nema odlijepljivanja čičaka tijekom utakmice, a čarape istovremeno služe kao zavoj, odnosno kompresijsko sredstvo koje pomaže mišićima tijekom velikih napora.
sp0269-308

Više u prodavaonicama

Osim kostobrana dostupnih u Web Shopu, provjerite i modele u prodavaonicama. Stalni noviteti i popusti omogućuju vam još veći  izbor i povoljnije cijene. Zaštite svoje zdravlje na nogometnim terenima. 

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa