X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

Najbitnije potrepštine za trčanje

Podjeli članak

Iako je trčanje jedno od najpovoljnijih sportskih aktivnosti, postoji nekoliko osnovnih potrepština koji mora imati svaki trkač. Saznajte koje vam osnovne stvari trebaju za trčanje.

Prije nego što obujete stare tenisice iz srednje škole i navučete debele pamučne čarape, uzmite si malo vremena i pravilno se pripremite za trčanje. Ovo nije opširan popis specifičnih predmeta. Ovdje ćemo identificirati dvije stvari koje su napotrebnije za trčanje - prave tenisice i prave čarape.

Kako odabrati prave tenisice za trčanje?

Tenisice su prva bitna potrepština koja pada na pamet kada pomislimo na trčanje. Prave tenisice za trčanje pomoći će vam izbjeći ozljedu i bilo kakvo obeshrabrenje s kojim se možete suočiti prilikom trčanja. Trčanje je dovoljno teško, dopustite svojim tenisicama da preuzmu dio posla!

Postoji puno vrsta testova koje možete obaviti kod kuće koji vam mogu pomoći u određivanju prave tenisice za vas. Međutim, ti testovi nisu odviše pouzdani. Oni mogu pokazati djelomično rješenje, ali ne mogu u potpunosti odrediti koja je tenisica savršena za vas.

Svaki proizvođač tenisica ima više vrsta modela tenisica koje su podijeljene u razne kategorije. Također, većina tih tvrtki proizvodi tenisice koje spadaju pod više kategorija. Najbolji način određivanja pravih tenisica koje će vam savršeno pristajati jest odlazak u lokalnu trgovinu sa sportskom opremom. Njihovi zaposlenici su profesionalci čiji je posao i strast usluživanje kupaca i određivanje pravilne veličine tenisica za svaku individualnu osobu.

Postoje i ljudi koji žele trčati bosonogi. Prednosti takvog trčanja su svakako privlačne, ali ti trkači moraju uzeti u obzir površinu na kojoj planiraju trčati. Ako planirate trčati na betonu ili asfaltu, najbolja opcija za vas bile bi lagane tenisice koje daju taj osjećaj bosonogog trčanja, ali u isto vrijeme štite vaša stopala. Koljena također mogu stradati prilikom bosonogog trčanja po tvrdim površinama.

Ako volite trčati po zemljanim stazama, možete trčati u tenisicama koje su potpuno minimalne s hrapavom vanjskom potplatom.

Kako izabrati dobre čarape za trčanje?

Prvo pravilo što se tiče trčanja jest - skinite sa sebe sve što je napravljeno od pamuka. Pamuk vas grije. Razmišljajte o pamučnim čarapama i pamučnoj odjeći kao o ručniku. Ručnik koristite kako biste se obrisali kada ste mokri. Gdje odlazi sva ta voda? Sudeći po težini ručnika nakon brisanja, ona ostaje u njemu. Ista stvar se događa s vašim znojem kada nosite pamučne čarape ili bilo što pamučno. Pamuk je materijal koji upija vlagu. Ne želite svoj znoj u svojoj odjeći i čarapama. To ih čini teškima, vrućima i neudobnima.

Najvažnije je ne nositi pamučne čarape. Pamuk je prirodno vlakno koje se lako raspada. Kada se to vlakno raspadne, formiraju se mali čvorovi ili kuglice. To možete vidjeti ako pogledate stari par pamučnih čarapa. Čarapa tako gubi svoj oblik. Zašto je to toliko loše? Kada vaša čarapa izgubi svoj oblik i vlakna počnu nestajati, stvaraju se vruće točke koje uzrokuju žuljeve. Žuljeve može prouzročiti više čimbenika, ali pamučna čarapa je najčešći krivac.

Što biste onda trebali nositi? Čarape od sintetičkih mješavina. Sve čarape koje sadrže neki sintetički spoj vlakana bit će bolje za vas. Radi se o dužim i jačim vlaknima koja će puno dulje zadržati svoj oblik. Takve čarape mogu biti skuplje, ali isplati se ne imati ogroman bolni žulj na stopalu.

Jednom kada pravilno izaberete ove dvije stvari, vaše trčanje će zasigurno biti puno ugodnije te ćete moći više saznati i o daljnjim potrepštinama za trčanje. Za sada će biti dovoljno samo trčati bez bolova u koljenima i žuljeva na stopalima.

One thought on “Najbitnije potrepštine za trčanje”

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa

 

american express