X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Najbolje planinske utrke u Hrvatskoj

Podjeli članak

Za veliki izbor planinskih utrka ne moramo ići van granica Lijepe naše. Prirodna raznolikost Hrvatske i u ovom segmentu donosi za svakoga po nešto – bilo da volite više ili niže nadmorske visine, nacionalne parkove i parkove prirode, kombinaciju planina i mora ili pak planine usred ravnice. Sezona planinskih trka samo što nije krenula, a ako se pripremate ili razmišljate o takvom pothvatu u budućnosti, donosimo Vam planinske staze iz svih krajeva Hrvatske na kojima možete iskušati svoju kondiciju, ali i uživati i blagodatima prirode i predivnom planinskom zraku.

Planinska utrka Papuk

Mjesto održavanja: Papuk, Datum: 11.04. 2015.

Startnina: 80 kn (mlađe kategorije: 50 kn)

Sudionici ove utrke uživat će u ljepotama Parka prirode i prvog hrvatskog geoparka Papuk, njegovoj biljnoj i životinjskoj raznolikosti te kulturno-povijesnoj baštini. Dužina staze je deset kilometara, dok je za juniore i kadete prilagođena upola kraća dionica. Za iskusne planinske trkače važno je naglasiti da se ova utrka boduje za Hrvatsku planinsku ligu te Planinski kup. Fond nagrada sastoji se od pokala, novčanih nagrada te medalja. Svi natjecatelji dobivaju majice, ručak i okrjepu.

Planinska utrka Promina

Mjesto održavanja: Drniš, Datum: 01.05. 2015.

Startnina: 60kn

Staza je duga 15km, dok juniori trče 8km. Boduje se za Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Za sve sudionike osigurana je majica sa logom utrke, okrjepa i piće nakon utrke uz druženje u Planinarskom domu na Promini. Nagrade su pehari i medalje te nagrade sponzora.

Planinska utrka Kozjak

Mjesto održavanja: Kaštel Sućurac, Datum: 16. 05. 2015.

Startnina: 70kn (50kn za juniore)

Planinska utrka Kozjak memorijal je posvećen tragično preminulom biciklistu Ivici Radeljiću. Start utrke je na rivi u Kaštel Sućurcu, a cilj se nalazi na 762 metra nadmorske visine na Kozjaku. Staza za seniore duga je osam kilometara dok juniori trče 5,7 kilometara. Trči se asfaltom, makadamom te vatrogasnim putom i planinarskom stazom. Staza utrke je iznimno atraktivna, pregledna, uz jedinstven pogled na Kaštelanski zaljev i Jadransko more. Utrka se boduje za New balance planinski kup.

Brdska utrka Makarska – Vošac

Mjesto održavanja: Makarska, Datum: 23.05. 2015.

Startnina: 50-80kn (ovisno o prijavi)

Ova međunarodna utrka ima početnu točku na makarskoj rivi (0,8 metara n/m), a završava na vrhu Vošac (1422 metara n/m) na planini Biokovo. Staza je duga 8,6 km, staze su uske i nepristupačne, s čak 1422 m uspona, što čini ovu utrku jednom od najtežih u Europi i Hrvatskoj. Dužine staza, visine, i nagibi na Biokovu su dobro prilagođene za sve kategorije. Utrka se održava unutar Parka prirode Biokovo pa će oduševiti biljnom i životinjskom raznolikošću. Svim natjecateljima osigurana je majica i ručak, a pobjednicima novčane nagrade. Zbog težine staze, važno je naglasiti da u organizaciji sudjeluje i Gorska služba za spašavanje.

Velebit ultra trail

Mjesto održavanja: Starigrad Paklenica/Nacionalni park Paklenica/Park prirode Velebit

Datum: 20. 06. 2015.

Startnina:120- 250 kn

Trčati najvećom planinom Dinarskog sustava zasigurno je nesvakidašnji doživljaj. Čitava površina Velebita ima status Parka prirode i dva nacionalna parka: Paklenica i Sjeverni Velebit. Velebit slovi kao posljednja istinska divljina europskog kontinenta, a Velebit Ultra Trail kao jedan od najrespektabilnijih sportskih događaja južne Europe. Dok trčite ovom zahtjevnom stazom, umor svakako olakšava pogled na Jadransko more i otoke, a najveća satisfakcija za one koji stignu na cilj je kupanje u plavetnilu Jadranskog mora. Startnina uključuje GSS službu, tranzicijske vreće i njihov transport, okrjepu, majice, ulaz u NP Paklenicu na dan utrke, zemljovide i evidencijske kartone. S obzirom na karakter utrke svi sudionici moraju imati liječničku potvrdu te dodatnu opremu za planinu, kao npr. kompas i slično kako bi se osigurala sigurnost svih natjecatelja. Nagrade su pehari i medalje te sponzorski poklon paketi.

Planinska utrka Visočica

Mjesto održavanja: Rizvanuša, Datum: 19. 07. 2015.

Startnina: 80kn

Još jedna utrka na moćnom Velebitu, a za cilj ima vrh Visočicu koji se nalazi na 1619 metara n/m.Staza je duga 12,4 km, sastoje se od 10km makadama te 2,4 km planinarske staze, a svaki kilometar je propisno označen. Osigurani su pehari, medalje i sponzorske nagrade.

Planinska utrka Starigrad Paklenica – Veliko Rujno

Mjesto održavanja: Starigrad, Datum: 14.08. 2015.

Startnina: 100kn

Ova međunarodna planinska utrka prva je planinska utrka u RH. Trči se od 2000. godine povodom blagdana Velike Gospe čija crkva na 920m n/v je i cilj ove utrke. Dužina staze je 13,6 km. Svi sudionici dobivaju majicu, okrjepu i prijevoz stvari do cilja. Za pobjednike su osigurani pehari, medalje te novčane nagrade.

Jaska Eko Trail Samoborsko gorje

Mjesto održavanja: Samoborsko gorje, Datum: 30. 08. 2015.

Startnina: 120kn

Jaska Eko trail-maraton finalna je utrka Planinskog kupa Hrvatske u planinskom trčanju. Osim što ju krase prirodne ljepote Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, ova staza iznimno je zahtjevna. Jaska Eko trail- maraton jedan je od najtežih u Europi, te najzahtjevniji maraton u Hrvatskoj.

Sudjelovati u planinskoj utrci nezamjenjiv je osjećaj spoja ljudske snage i snage prirode. Za takav pothvat svakako si osigurajte odgovarajuću opremu za planinsko trčanje. Ključne su tenisice za trčanje, one moraju biti udobne i ne smiju opterećivati. U zahtjevnom planinskom okruženju koristi i dodatna oprema poput ruksaka, tajica te kompresijska oprema, poput kompresijskih čarapa i kompresijskih majica sa „dry fit“ tehnologijom koja će omogućiti respiraciju. Ovisno o vremenskim uvjetima, korisna može biti i zimska oprema.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa