X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

Najbolje tenisice za košarku

Podjeli članak

Ako ste košarkaš, bilo profesionalni bilo rekreativni, potrebna Vam je dobra košarkaška tenisica kako bi išla u korak s Vašim sposobnostima. Ako tenisica nije odgovarajuća, igra postaje teža, no ako je tenisica savršene kvalitete, postajete samopouzdaniji i možete dobiti svaku utakmicu.

Košarka je iznimno brz sport koji zahtjeva mnogo brzog trčanja, skakanja i okreta. Ukoliko se igrač ne osjeća ugodno u svojim tenisicama ili nosi tenisice koje ne odgovaraju njegovoj poziciji, pokreti postaju ograničeni i on postaje manje pokretljiv. Kao rezultat, drugi igrači su brži i okretniji od nas.

Naći odgovarajuću i kvalitetnu tenisicu vrlo je teško. Stoga smo pripremili nekoliko savjeta kako odabrati tenisice za košarku kako bi one postale Vaše dodatno oružje. Kriteriji kojima smo se koristili su igračeva pozicija u timu te kvaliteta izrade tenisica.

Tenisice za košarku uglavnom se proizvode prema poziciji igrača, iako postoje i tenisice koje su univerzalnije, tj. odgovaraju više raznih pozicija. Košarkaške tenisice biste svakako trebali birati prema vlastitom stilu igre kako biste dodatno unaprijedili svoj nastup. Sa pravim tenisicama zasigurno ćete trčati brže, skakati više i postati još samopouzdaniji. Tenisice za košarku dijelimo na niske, srednje i visoke. Niske košarkaške tenisice slične su standardnim atletskim tenisicama, ali su dizajnirane za više brzine i naglih pokreta na terenu. Ovaj tip tenisica ne nudi potporu za gležnjeve tako da omogućava više fleksibilnosti gležnjevima igrača. One su najlaganija verzija košarkaških tenisica koje odgovaraju igračima koji trebaju brzinu u igri. Srednje košarkaške tenisice odgovaraju igračima koji trebaju eksplozivnu brzinu, ali im fizički dvoboji i skokovi nisu toliko bitni. Podržavaju gležnjeve, ali ih i ne ograničavaju. Vrlo su pogodne za igrače sa prednjih pozicija te igrače koji žele ravnotežu i brzinu. Visoke košarkaške tenisice najčešće odabiru igrači kojima treba iznimno velika snaga. One osiguravaju visok stupanj potpore u gležnjevima. Mogu se koristiti za bilo koju poziciju, iako se preporučuju za igrače centra. One su ujedno i najteže od svih košarkaških tenisica, ali nude odličnu potporu gležnjevima, snagu i stabilnost.

Košarkaška tenisica mora osigurati sigurnost stopala i ravnotežu. Također iznimno bitna komponenta koju bi svaka košarkaška tenisica morala sadržavati je visoka fleksibilnost kako bi igrači mogli trčati i kretati se velikom brzinom. Donosimo Vam neke od najboljih modela koje možete pronaći i u Ferivi web shopu.

Nike Men’s Air Visi Pro IV

Ovo je odlična košarkaška tenisica za prilično nisku cijenu. Načinjena je od mješavine sintetike i kože za gumenim potplatima. Oni sadrže zračne jastuke u petama kako bi apsorbirale udarce te spriječile bol i umor. Nike Men’s Air Visi Pro IV iznimno je udoban model te pruža lakoću kako biste se kretali brže i slobodnije. Dobra je i za unutarnje i vanjske terene, a pogodna je za igrače prednjih pozicija. 

Nike Kobe X

Ovim modelom Nike je uložio najbolju tehnologiju u svog najboljeg igrača – Kobe Bryanta. Nike Kobe X sastoji se od hibridnog sustava zračnih jastuka – Zoom Air u peti te Lunarlon u prednjem dijelu, potplata koji omogućuje čvrst korak na terenu te mrežastog dijela dizajniranog za veću prozračnost i udobnost.

Jordan Super.Fly 3

Jordan Super.Fly 3 odlična je tenisica ma koliko god dugo bili na terenu. Njezina vučna snaga, odlični zračni jastuci te izdržljivost čine ju iznimno kvalitetnom opcijom. Odlično pristaju na nozi te zbog svoje visine jako dobro podupiru gležnjeve.

Nike Zoom Hyperrev 2015

Kao i prva verzija Nike Zoom Hyperrev modela, i ove najnovije tenisice iznimno su omiljene među igračima diljem svijeta. Vučna snaga im je odlična kao i potpora. Toliko su udobne da s ovim modelom čak niti ne trebate period da se prilagode Vašem stopalu te ćete vrlo brzo zaboraviti da ih uopće imate na nogama. A to znači da ćete moći biti maksimalno koncentrirani na igru.

Adidas D Rose 5 Boost

Napokon model za ljubitelje Adidas Performance linije. Inspirirane igrom poznatog Derricka Rose koji je poznat po svom brzom prvom koraku i eksplozivnom napadu, D Rose 5 tenisice iznimno su lagane te pružaju udobnost i prostora stopalu. Ono što ju izdvaja iz mase je njezina Pure Boost tehnologija koja omogućuje da igrate svoj omiljeni sport još duže nego što ste navikli.

Odabirom kvalitetnih tenisica za košarku direktno ulažete u svoju izvedbu te stoga odabir treba napraviti pomno kako biste pronašli optimalan model za Vašu poziciju i stil igre. Što su tenisice udobnije i prilagođenije svojoj funkciji, to ćete brže zaboraviti da ih uopće imate te više biti skoncentrirani na ono što je zaista bitno – a to je sama igra.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa