X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Najbolji hrvatski maratoni

Podjeli članak

U Hrvatskoj se održava nekoliko maratonskih utrka od kojih su najpoznatije Zagrebački maraton i Plitvički maraton. No, postoje i drugi maratoni vrijedni posjeta koji privlače svojim zanimljivim rutama, predivnom i jedinstvenom prirodom. Donosimo Vam nekoliko ideja kamo na maraton u Hrvatskoj.

Brijunski maraton

Brijuni, 15. 03. 2015.

Startnina: 190-290kn (ovisno i duljini staze)

Sigurno nikad niste mogli zamisliti da je moguće trčati maraton u raju na zemlji. E, pa Brijunski maraton jedinstvena je prilika za takvo veličanstveno iskustvo. Brijunsko otočje poseban je spoj prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine, a Nacionalni park Brijuni oaza je savršenog sklada čovjeka te životinjskog i biljnog svijeta. Brijunski maraton nudi tri vrste utrke: stazu „Fun Run“ od 8km, te staze od 14 i 42 km tako da svatko može pronaći nešto za sebe. U cijenu startnine su uključeni i prijevoz brodom iz Fažane do Velikog Brijuna gdje se utrka održava, okrjepa, brojni pokloni i iznenađenja za natjecatelje, a fond nagrada sastoji se od pehara, vikenda na moru te sportske opreme.

Virski maraton

Zadar, 16. 05. 2015.

Startnina: 100kn

Ova maratonska staza prostire se od Zadra do Vira, prilično je ravna s nekoliko manjih uzbrdica. U sklopu maratona održava se i polumaraton te mala utrka građana i rekreativaca od Zadra do Kožina u dužini od 7km. Nagrade su novčane te pehari, a svaki sudionik dobiva majicu, ručak te okrijepu na svakih 5km. Ako ste ljubitelj trčanja uz more i svježeg morskog zraka, Virski maraton svakako stavite na listu prioriteta.

Sljemenski maraton

Zagreb, 12. 07. 2015.

Startnina: 150kn

Ako ste pak ljubitelj predivnog brdskog krajolika te dinamičnih staza, Sljemenski maraton je onda kao stvoren za Vas. Staza je iznimno zanimljiva i jedinstvena, ali i vrlo zahtjevna. Ima ukupnu visinsku razliku od 766m (383m nizbrdo + 383m uzbrdo), a prolazi sljedećom rutom: Vrh Sljeme (TV-toranj) – Tomislavac – Žensko sedlo – Erberov put – Krumpirište – Srnec – Špilja Medvednica – Horvatovih 500 stuba – Hunjka – Danjka – Puntijarka – Snježna kraljica – Sljemenska kapelica – Činovnička livada – Zadnja stanica žičare – Vrh Sljeme. Osim maratona održava se i trka na 14km, štafeta 3x14km (isključivo mješovita) te trka za mlađe kategorije i početnike, tzv. „Mali sljemenski krug 4km“. U cijenu startnine uključeni su i nagradni fond, majicu, buf s logom trke, medalja, bon za ručak te okrepu na trci i u ciljnom prostoru. Nagrade su Garmin sportski satovi, originalne sljemenske statue i medalje.

Zagreb maraton

Zagreb, 11. 10. 2015.

Startnina: 150-200kn

Pokrenut 1992. godine, Zagrebački maraton je tijekom godina postao najmasovnija trkačka priredba u Hrvatskoj. Startalo se na Trgu bana Josipa Jelačića i trčalo ulicama Zagreba, no za 2015. godinu planira se drukčiji start, te bi se trčalo do Dugog Sela kako centar grada ne bi bio blokiran. Osim maratona, organizira se i polumaraton te utrka građana na 5km. Za ovu, 2015. godinu, planira se i utrka djece sa Jelačićevog trga. U cijenu startnine uključena je i sudionička majica, medalja te ručak poslije utrke. Nagrade su novčane.

Plitvički maraton

Plitvice, 07. 06. 2015.

Startnina: 150kn

Trčati u prirodi koja oduzima dah te je zaštićena svjetska baština UNESCO-a, to možemo jedino u Lijepoj našoj. Na Plitvicama se možete prijaviti i kao obitelj jer Plitvički maraton organizira i tzv. „Obiteljski maraton“.  To je obiteljsko natjecanje koje uključuje nastup troje trkača, a obitelj mora imati jednog člana-predstavnika u svakoj od staza (42km, 21km i 5km). Najuspješnije obitelji posebno se nagrađuju. Nagrade su novčani iznosi, te poklon paketi sponzora za prva tri mjesta.

Ponuda maratona u Hrvatskoj svakako je jedinstvena i vrlo raznolika. Bilo da preferirate more, brda, nacionalne parkove, predivnu prirodu i čist zrak, u Hrvatskoj možete pronaći sve. Ukoliko se pripremate za neki od maratona, sigurno ćete se vratiti puni dojmova. Ne zaboravite nabaviti odgovarajuću opremu, a osobito kvalitetne tenisice za trčanje

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa