X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Savjeti /

Održavanje sportske obuće

Podjeli članak

Svi sportaši znaju da je za udobno, uspješno i nadasve sigurno bavljenje sportom investicija u kvalitetne sportske tenisice od ključne važnosti. No, jeste li svjesni činjenice da će Vas Vaša omiljena sportska obuća služiti puno duže ukoliko joj budete pružili adekvatnu brigu i njegu? Ovdje je nekoliko praktičnih i korisnih savjeta kako zadržati Vašu omiljenu sportsku obuću u top kondiciji.

Različiti materijali zahtijevaju različitu njegu, stoga je važno znati od kojih materijala su naše cipele načinjene. Čak i prilikom kupnje cipela možete pitati prodavača kako ih najbolje njegovati  te koje Vam proizvode za njegu može preporučiti.

Za održavanje sportske kožne obuće mrlje od blata i zemlje potrebno je odstraniti sa malo tople vode i mekanom četkicom ili običnom krpom. Odličan način za sušenje kožne obuće je stavljanje novinskog papira ili kuhinjskog ručnika u cipelu (radi njegovog svojstva upijanja) te ih potom spremiti na suho i toplo mjesto. Također, preporučamo upotrebu krema posebno namijenjenih koži.

Za održavanje sportske obuće od umjetnih materijala slijedite ovih nekoliko koraka: gornji dio obuće isperite hladnom vodom te potom dobro osušite na zraku. Nipošto ne na direktnom suncu ili radijatoru. Za kvalitetno sušenje je potrebno barem 12 sati. Također kod umjetnih materijala ne koristite kreme namijenjene koži jer one sadrže sastojke koji mogu oštetiti umjetne sintetičke materijale.

Ukoliko je obuća suha, prvo skinite prašinu suhom krpom te potom očistite eventualne mrlje mekanom gumenom četkom i, po potrebi, blagim sapunom. Za zaštitu obuću od vlage preporuča se impregnacijski sprej.

Za izrazito bijelu sportsku obuću možete koristiti polirajuće bijelilo za kožu koje će pokriti oštećene i i izlizane dijelove kože. Kako biste smanjili posljedice znojenja, preporučuju se dezodoransi za obuću koji djeluju antibakterijski i uklanjaju neugodne mirise.

Za sportaše koji vole trčanje po kiši, od iznimne je važnosti imati tenisice za kišu, tj. model koji može sačuvati stopala suhima, a istovremeno pružati prozračnost i cirkuliranje zraka, te izdržati u skliskim uvjetima i imati reflektirajuće dijelove radi sigurnosti u tamnim, kišnim danima. Na tržištu postoje razni modeli tenisica koje posjeduju ovakve prednosti.  

Kako biste duže koristili Vašu obuću za trčanje, preporuča se imati rezervni par kako biste mogli mijenjati obuću i omogućiti svakom paru dan ili dva za dekompresiju i sušenje. To je osobito važno ako ste trčali po kiši ili po snijegu. Nošenje svježijih i potpuno suhih tenisica također može spriječiti potencijalne ozljede kao i rizik za dobivanje atletskog stopala. Ukoliko uložak možete odvojiti od cipele, operite ga zasebno. To će pomoći održati svježinu Vaših tenisica. Vezice također operite, a s vremenom i potpuno zamijenite.

Održavanje nogometnih kopački također zahtjeva posebnu proceduru: po završetku treninga, vlažne kopačke nipošto ne zatvarajte u torbu. Prljavštinu sa kopački najlakše ćete odstraniti toplom vodom i četkicom ili ručnikom. Nipošto ih ne perite u perilici rublja. Prilikom sušenja koristite novinski papir ili kuhinjski ručnik te ga zgužvajte i ugurajte u samu tenisicu, a potom ih ostavite na suhom mjestu (nikako na suncu ili u neposrednoj blizini radijatora). Kožu treba sušiti iznutra prema van, jer ona u protivnom počinje pucati i trgati se, što bitno skraćuje životni vijek kopačke ili tenisice. Za održavanje koristite kreme za cipele koje su specijalno namijenjene nogometnoj obući. Pobrinite se da nogometne kopačke uvijek spremite zajedno sa unutarnjim kalupom (uloškom), kako bi one zadržale svoj prvotni oblik.

Loše održavana obuća brzo postaje neudobna, izgleda istrošeno i dobiva neugodan miris. Izdvajanjem vremena za održavanje sportske obuće, Vaša investicija višestruko će se isplatiti. 

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa