X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Oprema za košarku

Podjeli članak

Oprema za košarku omogućit će vam igranje košarke na terenu koji vam najbolje odgovara. Odabir kvalitetne i primjerene lopte, obruča za koš i mrežice od iznimne su važnosti.

Košarka sadrži pregršt atraktivnih elemenata. Postoje razne tehnike driblanja, dodavanja i vođenja lopte te postizanja koša. Zbog svih ovih elemenata košarka je jedan od najpopularnijih i najgledanijih sportova u svijetu. Međutim, ne morate biti profesionalni NBA igrač kako biste uživali u čarima košarke. Iako se košarka tradicionalno igra u dvorani na podlozi od parketa, ulična inačica ovog sporta također je globalno raširena. Mnoga igrališta gotovo svih gradova diljem svijeta imaju košarkaške terene. Košarku možete igrati čak i u vlastitom dvorištu ako posjedujete osnovnu opremu za košarku koju čine sljedeći predmeti:

Košarkaški obruč

Košarkaški obruči lako se montiraju na drvene ploče ili na sam zid kuće ili garaže. Postoje klasični fiksni košarkaški obruči, no napredni igrači koji obožavaju atraktivno zakucavati loptu u koš svakako bi trebali imati zglobni košarkaški obruč. Naime, ovakvi obruči pružaju neusporedivo kvalitetniju fleksibilnost koša pri šituranju, a pogotovo zakucavanju. To ih čini i dugovječnijima od običnih fiksnih obruča.

Mrežica za koš

Kako bi vaš koš bio u potpunosti kompletan, svakako će vam zatrebati i mrežica za koš. Za tu svrhu može vam poslužiti klasična bijela mrežica. Takva mrežica ipak je primjerenija za dvoranu, stoga vrijedi razmotriti i nabavku metalne mrežice za koš. Osim što su takve mrežice pocinčane te otporne na hrđanje, također vam pružaju onaj pravi američki ulični doživljaj.

Košarkaška lopta

Iako se radi o timskom sportu, draž košarke leži u njenoj fleksibilnosti i prilagodljivosti. Ne treba vam deset igrača kako biste uživali u košarci. Košarka se može igrati i jedan na jedan. Čak i ako ponekad nemate nikoga dostupnog za igru, uvijek možete uzeti svoju košarkašku loptu i vježbati vođenje lopte te šutiranje na koš. To vrijeme također možete provesti vježbanjem trikova s loptom. Najčešći takvi trikovi (znani kao freestyling) uključuju vrtnju lopte na kažiprstu te rolanje lopte preko ramena. Naravno, najveća zabava i gušt proizlazi iz zakucavanja lopte u koš.

Promjer košarkaške lopte varira između 24 i 25 centimetra. Košarkaške lopte obično su namijenjene za upotrebu u dvorani ili za sve površine. Lopte za korištenje u dvorani obično su napravljene od kože ili kompozita koji upijaju vlagu. Lopte za sve površine obično su napravljene od gume ili nekih drugih izdržljivih kompozita. Beton, prljavština i vlaga uništit će loptu za dvoranu. Stoga se za rekreativne igrače preporuča lopta za sve površine. Najpoznatiji proizvođači košarkaških lopti su Spalding, Adidas i Nike.

Kutak za košarkaške trenere

Ukoliko imate afiniteta za košarkašku taktiku, od velike je važnosti imati pravu opremu koja će vam pomoći u vašem zadatku. Nije bitno jeste li profesionalni ili amaterski trener košarke, trenerska košarkaška tabla zasigurno će vam olakšati zadatak. Trenerska taktik tabla s magnetima i knjigom na najbolji će mogući način prenijeti igračima vaše zamisli i strategiju. Uz pomoć ovakve opreme, vaši igrači u najkraćem će roku shvatiti što zahtijevate od njih te će uz najmanji napor pretočiti vaše ideje s ploče u igru na terenu.

Košarka je vrlo pristupačan sport koji se može igrati na raznim lokacijama od dvorana, vanjskih igrališta pa čak i u vlastitom dvorištu. Stoga je vrlo bitno znati odabrati primjerenu opremu za košarku. Odaberite kvalitetnu loptu, obruč za koš i mrežicu koji najbolje odgovaraju vašim zahtjevima i potrebama.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa