X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Recenzije /

Recenzija Adidas Stan Smith tenisice

Podjeli članak

Adidas Stan Smith tenisica je koja je nekad bila namijenjena isključivo upotrebi na teniskim terenima, no danas, naravno to nije tako. Danas su Adidas Stan Smith tenisice koje nose stvarno svi – i sportaši, i modno osviješteni pojedinci.

Stan Smith američki je tenisač koji je bio aktivan između kraja 1960-ih i početka 1980-ih. U karijeri je osvojio velik broj trofeja, među kojima i Wimbledon 1971.  Prvi je puta s Adidasom sklopio ugovor 1971. Godine 1978. Adidas Stan Smith počinje se nazivati upravo tako – do tada je nosila ime Haillet, po još jednom tenisaču, ovoga puta francuskom. Tenisica je dosegla toliku popularnost da je krajem 1980-ih završila i u Guinessovoj knjizi rekorda po broju prodanih primjeraka. Radi se o preko 40 milijuna ukupno prodanih parova, što je zaista nevjerojatan broj. Ukupno se pretpostavlja da je Adidas na linijii Stan Smith zaradio više od 65 milijuna dolara, i to do 2008. Do danas se taj broj sigurno povećao. Svakako se radi o sportskom pandanu popularnih Chuck Taylor „starki“. U 1990-ima bilo je čak i modela s povezivanjem na čičak, kao i onih u raznim bojama. Tenisice su postale popularne i među kolekcionarima, a one iz početka proizvodnje koje su proizvedene u Francuskoj smatraju se najvrjednijima i naravno, postižu i takve cijene. Kroz povijest su izlazile u velikom broju modela, a dosta ih je napravljeno u ograničenom broju, što kolekcionari još više vole.

Stan Smith tenisice popularne su među umjetnicima koji na njih običavaju iscrtati razne natpise, ali postoje i prava mala remek djela, poput grafita i umjetničkih slika. Bijela površina tenisice očito mladim kreativcima služi poput umjetničkog platna. Postoje i modeli koje je potpisao Stan Smith osobno…

Početkom novog milenija Adidas je napravio blagi redizajn tenisice pod nazivom Adidas Stan Smith II. Izgledom su i dalje prepoznatljive – glavnina se dizajna ne mijenja već četrdeset godina. Bilo je tu nekih dilema oko prestanka prodaje modela – 2012. model se prestao proizvoditi, no 2014. su se u Adidasu opametili te se model vratio u punom sjaju, i upravo to je model koji je dostupan na tržištu danas.

Bezvremenski dizajn popularan je i danas – tenisice su jednostavno lijepo dizajnirane. Nema ni klasične Adidasove tri crte. Umjesto crta tu su istočkane linije koje daju do znanja o kojem se proizvođaču radi. Karakteristični zeleni elementi prisutni su iznad pete, no valja napomenuti da je dostupan i model s crvenim elementima. Kao noviteti tu su modeli ne u bijeloj, već cijeli u plavoj, zlatnoj ili crvenkastoj boji. Oni su nešto hrabrijeg dizajna.

Tenisice su razmjerno čvrste. Gornji sloj kože nije nešto predebeo, ali je dostatan. Unutarnja je strana meka i ostavlja dojam kao da je presvučena plišem. Vrlo je udobna na dodir. Unutrašnji dio napravljen je od sintetičkog materijala. Svejedno, preporučamo nošenje s čarapama. Na bosu nogu bi mogle postati neudobne nakon duljeg nošenja. Tenisice će osobito odgovarati osobama s većim prstima, jer s prednje strane ima stvarno dovoljno mjesta. Nisu uske i vrlo su komotne. Bez problema se mogu nositi svaki dan, a uvjereni smo da ćete to i poželjeti.

Gornjište je, dakle, napravljeno od kože, a one rupice u stilu Adidasove tri crte ipak nisu tu samo kako bi bili lijep ukras, jer pružaju ventilaciju nozi. To tenisici daje osjećaj prozračnosti, iako se po materijalu i vrsti na prvi pogled to možda ne bi pretpostavilo. Vezice su čvrste i ne kližu se kad se jednom povežu.

Vrlo izdržljiv potplat osigurava sigurno hodanje gdje god išli. Teksturiran je u obliku saća. Nismo se niti jednom poskliznuli noseći ove tenisice (iako, priznajemo, nismo bili na snijegu i ledu). Sve u svemu, i na ovome polju naša su očekivanja ispunjena.

Budući da se nudi po prihvatljivoj cijeni i da se ipak radi o komadiću povijesti tenisica, svakako možemo preporučiti ovaj model. I ne samo to, već su tenisice sjajno dizajnirane, tako da ih možete nositi u gotovo svim svakodnevnim prilikama, ma gdje god bili. Ni udobnost ne zakazuje – tenisice su napravljene prema visokoj Adidasovoj ljestvici standarda, tako da ni tu nema bojazni. Iako ćete u vruće ljetne dane najradije nositi lagane papuče, ove su tenisice za proljetno i jesensko vrijeme dušu dale. Adidas Stan Smith tenisice zaslužile su našu toplu preporuku, a svoj par možete nabaviti u nekoliko klikova na našem Webshopu. 

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa