X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Recenzije /

Recenzija tenisice Nike Free 5.0

Podjeli članak

Nike, koji je poznat po svojem ulaganju u kvalitetnu sportsku opremu, predstavio je novi model ljetnih tenisica za trčanje. Ovoga je puta fokus bio na slobodi pokreta i lakoći. Također se vidi da je Nike za ovaj model napravio jedan odmak od standardnih, jako ukrašenih modnih tenisica. Tako je očito da je veći fokus stavljen na samu iskoristivost tenisice i njezinu korisnost malo ozbiljnijim trkačima i rekreativcima. Naravno, i dalje se radi o prilično atraktivnoj tenisici koja izgledom ne zaostaje za konkurencijom. Pogledajmo koje je tehničke inovacije Nike ovoga puta ugradio u tenisicu te je li konačan rezultat zadovoljavajući.

Nike Dynamic Fit System

Nike je u ovaj model tenisica ugradio svoj popularni Dynamic Fit System. Taj sustav uspješno uklanja prazan prostor između stopala i tenisice, čime se vrlo kvalitetno osigurava najveća moguća udobnost, i to sve bez obzira na oblik vaše noge ili na pokrete koje ona radi. Nikeovi je istraživači i znanstvenici znaju još i pod nazivom „druga koža“, što je dobar opis svojstava tog sustava.  Do sada su trkači uglavnom morali birati između dva naizgled različita cilja – ili ćete odabrati dobru apsorpciju udara kako vas ne bi boljeli zglobovi i mišići, ili ćete odabrati čvršću tenisicu koja će vam pružati bolji oslonac, ali uz znatno manji komfor prilikom trčanja. Nikeov Dynamic Fit System služi kao određena premosnica između te dvije opcije. Sustav se prilagođava vašem trčanju „u letu“, uvijek vam pružajući i čvrstoću i visoku razinu komfora. To mu omogućuju posebni rastezljivi, ali čvrsti, polimerni materijali od kojih je napravljen.

Udobnost i izrada

Tenisica također ima i blago zavinutu petu, što je ergonomski vrlo dobar oblik koji bi tenisica u kojoj se trči trebala imati. Udar pete i vanjskog dijela stopala od površinu tako se ravnomjernije apsorbira i širi cijelim stopalom, što znači da neće doći do vrijeđanja i ozlijede bolnih i osjetljivih točaka u prilikom duljeg trčanja. Tenisica minimalno utječe na položaj vaše noge prilikom kretanja. Da se primijetiti da proizvodnja ovakvih modela tenisica postaje sve češća – očito je da „prirodno“ trčanje opet polako počinje biti u modi.

Zaista su lagane i na nozi pružaju osjećaj kao da nosite nekakve papuče. Lako se i oblače. Napravljene su od mekih materijala, vrlo prozračnih i lakih. Radi se o jednom od udobnijih modela koji možete isprobati i nositi. Dugotrajno nošenje nije problem.

Tenisica je i vrlo fleksibilna, znatno fleksibilnija od većine tenisica koje se danas nude na tržištu. Jedna od tenisica s kojom bismo je mogli usporediti jest Reebokov Furylite New Vowen, čiju recenziju također možete pronaći na ovim stranicama. Obje tenisice napravljene su sa sličnim ciljem na umu – što bolje i što efikasnije trčanje na dulje staze. Što se dizajna tiče, tu ostavljamo vama na volju – ili vam se Nikeov legendarni swoosh logo sviđa, ili ga ne možete podnijeti. O ukusima zaista ne vrijedi raspravljati!

Tenisica ima vrlo kvalitetno napravljen potplat. Čak i pri trčanju na vrlo mokrim i vlažnim površinama tenisica niti jednom nije proklizala. To je vrlo bitno svojstvo, jer u takvim slučajevima vrlo lako može doći do padova i ozljeda, koji se korištenjem kvalitetne obuće vrlo lako mogu spriječiti. Svakako preporučamo da na to obratite pozornost, osobito ako trčite vani, jer je proljetno vrijeme jako prevrtljivo i nikada ne znate kad se možete naći u neželjenim, čak i opasnim, uvjetima.

Tenisicu također krasi i vrlo visoka razina izdržljivosti. Nakon podosta prijeđenih kilometara ona ostaje čvrste strukture, a ni izgledom ne odaje dojam da će se uskoro raspasti – jer neće! Jedini nedostaci su što se boja sa vanjskog dijela potplata kod pete zna izribati, no to je za očekivati, a ovisi i o vašem načinu trčanja.

Dizajn

Kao što smo već napomenuli, Nikeov dizajn vrlo je prepoznatljiv i teško ga je odmah ne primijetiti. Ipak, ovu liniju krasi nešto klasičniji i ozbiljniji dizajn. Svejedno, modeli tenisica dostupni su stvarno u pregršt boja i dezena, što znači da si baš svatko može uspjeti pronaći model za sebe. Tenisice su dostupne i za muškarce i za žene. Ljepota ovog modela je ta što, iako nešto ozbiljnije što se trčanja tiče, i dalje zadržavaju svoju fleksibilnost – i dalje ih možete nositi manje-više bilo gdje tijekom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Tenisice se savršeno uklapaju u razne nevjerojatno udobne proljetne i ljetne casual kombinacije.

Nadalje, tenisice u i relativno cjenovno povoljne. U kombinaciji s iznimnom udobnošću i velikom prilagodljivošću, lako je zaključiti da se definitivno ovdje radi o best-buy modelu, jednim od najboljih prilika i omjera uloženo – dobiveno koje smo vidjeli. Svakako dajte modelu Nike Free 5.0 priliku!

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa