X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Vodeni sportovi koji će vas ludo zabaviti ovog ljeta

Podjeli članak

Ljeto je savršena prilika da pronađete vodeni sport ili aktivnost u kojoj ćete se ludo zabaviti i pritom vježbati svoje tijelo.

Ljeto je godišnje doba kada možete uživati u suncu i kupanju, a ujedno pronaći i razne vrste zabavnih, a  ponekad i otkačenih aktivnosti. Jeste li ikada željeli lebdjeti po vodi ili roniti poput dupina? Donosimo vam popis najluđih ljetnih vodenih sportova za aktivne tragatelje za adrenalinskom zabavom.

Vodeni hoverboard

Zamislite dasku za snowboard na čiji ste kraj pričvrstili sto metara dugačko crijevo kroz koje puštate vodu pod velikim pritiskom. Upravo ste zamislili vodeni hoverboard, odnosno vodenu dasku na mlazni pogon. To je najnovija inovacija u svijetu vodenih sportova koja brzo stječe ogromnu popularnost.

Mogućnosti zabave na vodi koje nudi su bezbrojne. Ovom daskom možete postići brzine i do četrdeset kilometara na sat i lebdjeti iznad površine vode. Ako ste vješti, možete se njome vinuti i do pet metara u zrak. Pritom možete raditi brojne okrete i piruete. Na dasci ne morate čak niti stajati. Možete je zajašiti i doslovno jahati na valovima.

Hoverboard možete koristiti kako na moru, tako i na jezeru. Najmanja dubina vode po kojoj možete voziti mora biti četiri metra.

Flyboard

Flyboard je aktivnost koja koristi istu metodu mlaznog pogona, samo što korisnik ne stoji bočno na dasci, nego okrenut prema naprijed. Flyboard je puno kraći od hoverboarda i omogućava drukčije, ali jednako uzbudljivo iskustvo. Njime se vodom možete kretati poput dupina. Prvo ronite, a onda iskačete iz vode i u dugačkom luku ponovo zaranjate u vodu. Flyboardom također možete lebdjeti iznad vode u okomitom položaju ili vinuti se i do desetak metara u zrak.

Subwing

Ova aktivnost zahtijeva veliko ronilačko iskustvo i pouzdanje u vlastite sposobnosti. Subwing je podvodna hidrodinamička daska od karbonskih vlakana koju vuče čamac. Korisnik se rukama drži za dasku i roni pod vodom bez ikakve ronilačke opreme. Daska se zapravo sastoji od dva krila koja omogućuju navigaciju lijevo-desno i gore-dolje.

Subwing omogućava posve novo iskustvo razgledavanja podvodnog svijeta i njegovih draži. Nije vam potrebna skupa ronilačka oprema, samo maska za lice i kupaći kostim. Pritom možete uživati u plivanju s ribama i razgledavanju morskog dna. To ujedno činite puno većom brzinom nego da ronite pomoću peraja. Mogućnosti za razonodu su također puno veće. Subwing vas može povesti u dubinu, možete raditi brojne okrete i piruete, a onda se brzo vratiti na površinu da ponovo udahnete. Ipak, za korištenje subwinga savjetujemo veliku tjelesnu izdržljivost i dobro poznavanje vlastitih tjelesnih mogućnosti i sposobnosti.

Blob skakanje

Ako nemate sportsku izdržljivost, spretnost ili hrabrost da se okušate u hoverboardu, flyboardu ili subwingu, onda je blob skakanje sljedeća najluđa stvar koju biste mogli isprobati ovog ljeta. Posebna je po tome što nije zabava samo za pojedince, nego za čitavo društvo s kojim provodite ljetovanje.

Za blob skakanje vam je potreban blob, odnosno vodeni trampolin. To je desetak metara dugačka, djelomično napuhana gumena platforma (slična ogromnoj napuhanoj banani koja pluta na vodi). Vi ležite na jednom kraju te platforme, a vaš prijatelj ili, još bolje, dva ili tri, skaču s brodice ili visoke stijene na drugi kraj platforme. Odjednom vas blob katapultira i do desetak metara u zrak. U tijelu osjećate navalu adrenalina, ali nemate vremena za opuštanje i razgledavanje okoline. Vaše tijelo uskoro počinje padati, a na vama je da smislite kako ćete postaviti tijelo da izbjegnete bolan doskok u vodu.

Jedno je sigurno, blob skakanje je odlična aktivnost koja vam omogućava sate druženja s najboljim prijateljima ispunjene trenucima uzbuđenja i rashlađivanja u hladnoj vodi.

Koju god od ovih aktivnosti izabrali ovog ljeta, vjerujemo da ćete se ludo zabaviti, a ujedno imati i nešto čime ćete se pohvaliti prijateljima kada se vratite s ljetovanja. Jedno je sigurno: ovog ljeta na raspolaganju imate ogromne mogućnosti za ludi provod i zabavu, na vama je samo izabrati onu koja vam se najviše sviđa.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.

jednokratno

gotovina pouzećem

kreditnim i
debitnim karticamapay pal računom

do 6 rata

diners club

do 12 rata

mastercard
visa