adidas Sambarose

Obuća s modernom iteracijom za žene, adidas Samba tenisice imaju siluetu niskog vrha s cool i suptilnim detaljima koji se mogu dobro uklopiti u razne casual i sportske kombinacije. Tenisice imaju DNK klasičnog adidasa Sambe, ali nadograđen platformom, isijavajući ženstven izgled u kombinaciji s atletskom vibracijom. Žene mogu ovu tenisicu nositi uz suknje, traperice, kratke hlače i košulje, kao i trenirke i druge sportske kombinacije.
Inspirirani Donnom i Kellyjem iz emisije Beverly Hills iz 90-ih, tenisice također sjajno izgledaju uz kratku suknju i bluzu s dugim ili kratkim rukavima.

Povijest

Kada je 1950. godine predstavljen Adidas Samba, prvobitno je izrađena od kože klokana. Izvorna svrha cipela bila je omogućiti nogometašima lakše kretanje na smrznutim i tvrdim terenima. Godine 1954., adidas Samba s vertikalnom potplatom pomogao je sportašima da osvoje Svjetski kup. Adidas Samba spada među poznate nogometne tenisice koje su svladale test vremena sa više od pola stoljeća tradicije. Prije su se pretežno koristile za dvoranski nogomet, ali poput ostalih silueta, Adidas Samba je evoluirao u jednu od stilskih tenisica.Trenutno na tržištu ima više od 35 milijuna pari tenisica adidas Samba, što je predstavlja kao drugu najomiljeniju adidasovu siluetu. Čak su neke poznate osobe opažene kako nose tenisice adidas Samba, uključujući Rihannu, Justina Timberlakea, Kristen Stewart, Ellen DeGeneres i Freddieja Mercuryja. U 2018. godini objavljena je još jedna iteracija adidasa Sambe prije nego Svjetskog prvenstva 2018. u lipnju. Uz nogometni DNK prožet suvremenim stilom, adidas Samba Rose je verzija s ženstvenom siluetom, a opet odiše sportskom vibrom. Ova tenisica zadržala je mnogo detalja sa najdražeg kultnog Sambe, ali umjesto uobičajenog uglađenog potplata, dobila je izgled koji naglašava modni stil dame. Još uvijek ima oznaku 3-Stripes koja je ušivena na gornjoj strani.
POGLEDAJ PONUDU