Klasik od 1982. godine

Dizajnirane od Brucea Kilgorea, a predstavljene 1982. godine, Air Force 1 bio je prva košarkaška obuća koja je ikada imala tehnologiju Nike Air, zauvijek revolucionirajući kulturu igre i tenisica. Više od tri desetljeća od svog prvog puštanja, Air Force 1 ostaje vjeran svojim korijenima, istovremeno stekavši status modne ikone za naredne sezone.

1982: legenda je rođena

Nike Air Force 1 postaje prva košarkaška obuća koja je u igru unijela mekani Nike Air jastuk.

1983: Originalna šestorka

Visoki AF-1 nose Nikeovi najbolji NBA igrači ere: Michael Cooper, Bobby Jones, Moses Malone, Calvin Natt, Mychal Thompsen i Jammal Wilkes.

1985: Ponovno u fokusu javnosti

Trio trgovaca u Baltimoreu ponovno predstavio AF-1 u kraljevsko plavim i čokoladno smeđim bojama, a svih 3.000 parova rasproda se gotovo čim dođu na police. Tenisica nije više samo za košarku, tenisica je pokorila ulicu. [Tenisice na fotografiji su reizdanja iz 2015]

1986-1991: Klub "tenisica mjeseca"

Odabrani trgovci počeli su istraživati koncept puštanja jednokratnih dizajna AF 1. Svako izdanje je hit i odmah se rasprodaje. Kultura tenisica raste iz Baltimorea duž cijele istočne obale dok obožavatelji traže nove količine.

Sredina 90-ih i 2000-ih: Zlatno doba

Oko raznih praznika Nike predstavlja ograničena, posebna i premium izdanja koja preko Air Force 1 prelaze u kolekcionarsko zlato preko noći. Tenisice se prodaju brže nego što ih trgovci mogu postaviti na police.

2000: Hip Hop

Popularnost AF 1 među svjetskim utjecajima repera i umjetnika tjera ga dalje od sporta i kulture. Za novo tisućljeće, Roc-a-Fella Records predstavljen je bezvremenskim, bijelo-bijelim izdanjem s izvezenim logotipom.

2012: Lunar

Tri desetljeća nakon originala, pojavila se Lunar Force 1 s laganim jastučićima Lunarlon ugrađenim u kultni Air Force 1 dizajn.

2017: 35. obljetnica

KUPI